Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia

A A A

”Ambasadorul Ion Stăvilă a participat la o reuniune a Corpului diplomatic de la Tallinn cu ministrul afacerilor externe a Estoniei Eva-Maria Liimets, care a avut loc în regim online la 25 mai curent.

Publicat:Tue, 25/05/2021 - 16:41

În cadrul reuniunii, Eva-Maria Liimets a făcut o prezentare generală a priorităților Estoniei pe durata mandatului de președinte-în-exercițiu a Consiliului de Securitate al ONU în luna iunie 2021 (CS ONU). Astfel, Estonia și-a propus ca obiective de bază de a asigura buna organizare și desfășurare a ședințelor CS ONU, în cadrul cărora să fie discutate cele mai actuale chestiuni de pe agenda internațională, precum drepturile omului, securitatea cibernetică, situația din Afganistan, respectarea drepturilor copiilor din regiunile aflate în conflict, cooperarea UE-ONU ș.a.

Șefa diplomației estoniene a ținut să menționeze că Estonia va asigura desfășurarea procedurii de alegere a secretarului general al Națiunilor Unite care va avea loc în luna iunie curent. Ea și-a exprimat speranța într-o conlucrare eficientă cu toate statele membre ale ONU cu luarea în considerare a intereselor tuturor actorilor internaționali în vederea asigurării păcii și securității internaționale”.