Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia

A A A

Error message

Notice: Undefined property: stdClass::$comment_count in comment_node_page_additions() (line 728 of /home/misiuni/public_html/modules/comment/comment.module).

Ambasada de la Tallinn a prezentat vinurile moldovenești la un atelier de vinuri în cadrul Zilelor francofoniei în Estonia

Publicat:Thu, 16/03/2023 - 17:54

În contextul desfășurării Zilelor francofoniei în Estonia, organizate de către Institutul Francez de la Tallinn, Ambasada Republicii Moldova a participat, împreună cu misiunile diplomatice ale Franței și Tunisiei, la un atelier de vinuri care a avut loc la 15 martie în incinta Institutului Francez, la care au fost invitați reprezentanții corpului diplomatic și promotorii locali ai agendei francofoniei.

În cadrul evenimentului, experții în materie au făcut prezentări pertinente pe marginea culturii vitivinicole a celor trei țări, inclusiv privind istoria și nivelul actual de dezvoltare a acestei culturi, însoțite de o degustare de vinuri. În discuțiile care au urmat a fost subliniată în special importanța culturii vitivinicole care a marcat puternic modul de viață a celor trei popoare, promotoare active ale valorilor mișcării francofone.

În intervenția sa, ambasadorul Ion Stăvilă a ținut să sublinieze, în particular, faptul că misiunea moldovenească de la Tallinn participă pentru prima oară la un astfel de eveniment în Estonia care poate să devină o tradiție frumoasă pe viitor, invocând în acest sens interesul nostru constant de a promova produsele naționale pe piețele externe, inclusiv sub egida francofoniei.