Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia

A A A
Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova:
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.
 

Declarații consulare

Programarea este obligatorie: un solicitant = o programare.

Informații detaliate privind rechizitele bancare ale Ambasadei și taxele pentru serviciile consulare pot fi vizualizate la rubrica Cuantumul taxelor percepute pentru serviciile consulare (taxele se vor achita la oficiul poștal sau prin virament la contul bancar al Ambasadei).

  • Declarația consulară costă 20 euro și se eliberează în ziua prezentării solicitantului la ambasadă.
Declarația consulară/certificatul consular emis/ă de oficiul consular al Ambasadei reprezintă un document oficial ce certifică anumite fapte sau acțiuni ale cetățeanului Republicii Moldova, ca exemplu: autenticitatea unui document; existența sau lipsa veniturilor și bunurilor imobile în Republica Moldova (se emite doar la prezentarea certificatelor eliberate de inspectoratul fiscal sau serviciul cadastral teritorial din RM), etc.
Declarația consulară/certificatul consular are, de regulă, un conținut divers în dependență de cazul individual al solicitantului.
  • actul de identitate moldovenesc (pașaport valabil sau expirat, după caz).
  • actele asupra cărora urmează să se expună cu clarificări oficiul consular al Ambasadei (pașaport sau carte de identitate emise de alte state în cazul dublei cetățenii, permisul de conducere moldovenesc și/sau emis de alte state, altele după caz).
  • Declarația consulară/certificatul consular poate fi emisă în limba engleză sau română, la solicitare.
  • declarația consulară eliberată de oficiul consular al Amabasadei nu necesită legalizare.
  • în anumite cazuri, pentru clarificarea unor fapte funcționarul consular este în drept să solicite alte acte/certificate doveditoare eliberate de către autoritățile competente din Republica Moldova.