Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia

A A A

Vizita Ambasadorului în oraşul Paldiski, Estonia

Publicat:Tue, 05/03/2019 - 10:15

Dezvoltarea relațiilor de cooperare bilaterală la nivel local a fost discutată cu Primarul orașului Paldiski, Estonia, Jaanus Saat, în cadrul vizitei de lucru a Ambasadorului Inga Ionesii în regiune pe data de 4 martie 2019.

Interlocutorii au discutat oportunitatea stabilirii unei cooperări bilaterale la nivelul autorităților locale din ambele țări, precum și cu ambasada. Astfel, s-a convenit asupra desfășurării unor activităţi culturale, schimb de vizite şi proiecte comune inter-regionale. Totodată, programul vizitei în regiune a inclus desfășurarea unei prelegeri despre Moldova, ținute de către Ambasador pentru elevii Gimnaziului din Paldiski. Elevii au avut ocazia nu doar să cunoască mai multe despre istoria Moldovei dar și să descopere frumoasele tradiții culturale cum ar fi serbarea Mărțișorului, fiecare primind în dar câte un mărțișor.

În vederea amplificării relațiilor economice dintre Moldova și Estonia în cadrul vizitei în regiune au fost desfășurate întrevederi și discutate oportunitățile de cooperare economică cu Președintele Asociației Antreprinorilor din Paldiski Ester Tuiksoo, Capitanul Portului marfar din Paldiski Andres Kungla, și efectuată vizita la întreprinderea de prelucrare a peștelui Eesti Kalatootjate Keskuhistu.