Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia

A A A

Vizitarea Muzeului luptei Estoniei pentru libertate!

Publicat:Wed, 26/05/2021 - 16:57

”Ambasadorul Republicii Moldova, Ion Stăvilă a avut o întrevdere cu doi buni prieteni ai Moldovei, dl Jüri Leiten, directorul executiv al Fundației pentru cultura națională a Estoniei, și dna Kertu Orro, președintele Consiliului de administrare al Fundației Eesti Kontsert, în cadrul căreia a fost făcut un schimb larg de opinii cu privire la perspectivele cooperării moldo-estoniene în domeniul culturii.

În cadrul discuției interlocutorii au comunicat despre intenția de a invita Opera Națională a Republicii Moldova să participe la ediția din anul 2023 sau 2024 a Festivalului internațional de operă de la Saaremaa, care se desfășoară tradițional în or. Kuressaare în cea de-a 3-a decadă a lunii iulie a fiecărui an. De asemenea, dl Leiten a anunțat despre intenția de a efectua în viitorul apropiat o vizită la Chișinău pentru a discuta pe marginea acestei inițiative cu reprezentanții instituțiilor interesate, în particular cu conducerea Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, fiindu-i exprimată disponibilitatea Ambasadei RM de la Tallinn  de a le acorda tot sprijinul necesar în acest sens.

Participarea artiștilor moldoveni la prestigiosul Festival de operă de la Saaremaa va constitui un eveniment cultural de anvergură în relațiile dintre cele două state care va oferi posibilitatea de a delecta publicul larg din Estonia cu performanțele culturii muzicale a Republicii Moldova”.